Drømmen om at bo i USA

Den 12. august flyver jeg til Los Angeles med min kæreste, og hvis alt går godt, flyver vi kun tilbage til Danmark for at tage til visuminterview på den amerikanske ambassade. I første omgang skal vi derover for at færdiggøre vores visumansøgning, så vi kan få et E2 visum og få lov at bo i USA i to til fem år. Vi håber selvfølgelig på, at vi kan få lov at bo der i fem år, men vi er tilfredse med bare at få lov at komme ind.

Mange har spurgt mig, hvorfor jeg gerne vil bo i Los Angeles, når der er så mange fede steder i USA. Det korte og mest sandfærdige svar er, at LA føles som det rigtige sted for os. Vi har lige været derover i tre uger, og vi var begge to kede af at skulle hjem igen. Vi var klar til at finde en lejlighed og få et kontor, så vi kunne gå i gang med at leve der.

Det starter med en følelse

Jeg forstår godt, at det ikke er et særlig godt svar, at LA bare føles rigtigt for os, og det skaber da også en række nye spørgsmål. Jeg tænker tit på bogen Blink af Malcolm Gladwell, når jeg skal forklare en følelse til andre mennesker. I bogen beskriver han, hvordan eksperter ofte har en indskydelse (som ofte viser sig at være korrekt), som kommer ligeså hurtigt, som det tager at blinke med øjnene. Når mennesker får en indskydelse, prøver de at retfærdiggøre deres beslutning overfor andre, da vi godt ved, at en følelse ikke er et særlig godt argument.

Så når jeg nu skriver nogle grunde til, at jeg gerne vil bo i LA, er det egentlig blot for at forklare min indskydelse, som er “Her vil jeg gerne bo. Det føles rigtigt.”

Godt vejr betyder meget for mig

socal

Som de fleste andre danskere er jeg vild med solskin og den ufattelige energi man får, når det er lyst hele dagen. I LA har de ikke de lange lyse aftener, som vi har i Danmark, men vejret giver stadigvæk en ufattelig energi, da solen altid skinner.

Da jeg boede i San Diego, var vinteren 20-25 grader om dagen med en flot blå himmel. Det blev ret koldt om natten, men det dejlige vejr om dagen var helt fantastisk. Solen gik ligesom i Danmark tidligt ned, men forskellen var varmen og at man rent faktisk så solen. Ikke ligesom i Danmark hvor det blot er gråt og trist. I San Diego har de ca. 320 solskinsdage om året, og det tal er vist endda højere i LA.

Jeg glæder mig til at slippe for den danske vinter.

Kreativ energi

Min kæreste har her skrevet om de forskellige områder i LA, og hvorfor det er så svært at sige præcist, hvad LA er for en størrelse. For ja, da vi var der som turister, var vi ikke imponerede, da byen på ingen måder kan tilbyde samme turistoplevelse som i New York.

Men som min kæreste også skriver i sit indlæg, er LA en virkelig fed by at bo i, da der hele tiden sker en masse. Jeg elsker især blandingen af forskellige kreative grupper. Her tænker jeg ikke kun på de mange mennesker, som er en del af filmindustrien og musikindustrien. De seneste år er der også kommet en række tech-iværksættere i LA, som primært holder til langs stranden, som i daglig tale bliver omtalt som Silicon Beach.

Tech-iværksætterne er eftersigende begyndt at tage til LA, fordi det er blevet for dyrt at bo i San Fransisco. Disse iværksættere passer virkelig godt ind i LA, da de bruger deres kreativitet til at skabe virksomheder. Det giver en fed blanding mellem en masse vidt forskellige kreative mennesker.

De mange iværksættere skulle dog også være medvirkende til, at mange mindre kunstnere er begyndt at flytte fra LA, da det er for dyrt at bo der. Men indtil videre er der stadigvæk en fantastisk kreativ energi, som vi kommer til at opleve, når vi sidder på et af de mange fede kontorfælleskaber, som der findes i LA.

Vi håber, at vi kommer at sidde på WeWork, som ligger i West Hollywood. Men da det ikke er afgjort endnu, er der ingen grund til, at jeg skriver mere om det lige nu.

Fede indkøbsmuligheder

Der er ingen tvivl om, at USA er Land of the Burger Chains. De er over det hele, men den mest hypede i Los Angeles er nok In-N-Out Burger, hvor du kan fravælge burgerbolle og i stedet få salat rundt om din burger. Når du bestiller det, er der ingen, der undrer sig, da de er vant til, at alle i LA er på en eller anden diæt.

Det er også grunden til, at du nærmest kan få alt slags mad i LA. Du kan købe det billigeste lortemad, og du kan handle i butikker, hvor alt er økologisk. Whole Foods er nok en af de butikker, som de fleste danskere har oplevet, og Whole Foods får da også Irma til at ligne en kiosk.

Sidste gang vi var i LA, fandt jeg ud af, at der faktisk er butikker, som er endnu mere hippieagtige end Whole Foods. Her kan du handle alle de ting, som du i Danmark skal i specialbutikker for at finde.

Jeg elsker at gå rundt i disse butikker og bare kigge på alle de forskellige fødevarer, som man kan købe. Ja, det er en sær form for turistattraktion for mig, og Celia vil nok også hellere kigge i tøjbutikker end at få at vide, hvad ingredienserne er i samtlige amerikanske fødevarer. Hun virkede da heller ikke synderlig imponeret over at smage en proteinbar lavet på fårekyllingemel.

I sidste ende skal man nok bare vælge at bo der, hvor man føler sig til rette. For mig er det indtil videre LA.

Relateret indlæg

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *