Et år efter min hårtransplantation

For et år siden fik jeg en hårtransplantation hos Poseidon Klinikken. Hvis du aldrig fik læst det indlæg, vil jeg anbefale, at du starter med at læse det først. Her skrev jeg om, hvor mange hår jeg fik flyttet, og hvad det kostede.

I dette indlæg kommer jeg i stedet ind på, hvad der er sket på et år, og hvad man kan forvente, hvis man kaster sig ud i det.

Lad os starte med at kigge på nogle før og efter billeder. De første er taget lige inden, at jeg fik foretaget min hårtransplantation. Jeg var begyndt at få meget høje tindinger, og det var især her, at Poseidon Klinikken ville gribe ind.

Efter billederne er taget et år efter, og selvom jeg stadigvæk er tyndhåret, har jeg fået hår der, hvor jeg tidligere var helt bar. Grunden til, at jeg ikke har tykt hår i tindingerne, skyldes, at jeg stort set kun har de hår, som jeg fik flyttet.

Jeg er også blevet mere skaldet på toppen, og hvis jeg ikke havde fået foretaget en hårtransplantation sidste år, havde jeg nok kun haft mulighed for at klippe alt mit hår af eller have hat på. Det er rart at have mulighed for selv at vælge.

collage med hår

Som du kan se på før og efter billederne, er jeg stadigvæk tyndhåret, men jeg kan stadigvæk sætte mit hår. Hvis jeg ikke havde fået flyttet 4.000 hår fra baghovedet til toppen, havde jeg i dag været meget skaldet.

Lige efter hårtransplantationen

Jeg fik at vide af lægen (hårlægen), at jeg skulle regne med, at der ville gå et helt år, inden jeg kunne se det færdige resultat. På trods af at jeg godt vidste det, kunne jeg ikke lade være med at blive ked af det, da mange af mine hår faldt af med det samme.

Et par måneder efter så mit hår ud på samme måde som tidligere. Stort set alle de nye hår faldt af, og det lignede 55.000 kr. som var blevet smidt ud af vinduet.

Heldigvis kom de tilbage.

Håret begynder at vokse frem igen

Det var herligt, da mine nye hår begyndte at vokse frem igen. Jeg havde set masser af før og efter billeder på Poseidon Klinikkens hjemmeside, men jeg var stadigvæk meget usikker på, om det ville virke for mig, selvom jeg aldrig har hørt om nogen, hvor det ikke har hjulpet.

Jeg skriver det mest, så du ved, hvad du kan forvente, hvis du vælger at hoppe ud i det. Du skal ikke regne med, at du får masser af hår på toppen lige med det samme. Det tager tid – helt op til et år.

De fleste begynder efter et par måneder at overveje endnu en hårtransplantation, da de ikke føler, at operationen virkede for dem. Men de fleste bør vente et år eller i hvert fald tale med en ekspert om det.

Du skal ikke regne med, at du kommer til at se ud, som dengang du var 18 år. Det havde jeg personligt heller aldrig regnet med, men jeg er glad for, at jeg i dag ikke behøver at blive helt skaldet, som nok var der, at jeg var endt, hvis ikke der havde været denne mulighed.

Et år efter

Mine hår blev flyttet til primært tindingerne og lige over panden. De er blevet placeret bag de forreste hår, da mine nuværende forreste hår forsvinder med tiden. Det er grunden til, at de har placeret dem, som du kan se på billedet. Du kan se, at jeg her har hår foran den blå streg.

klippet

På billedet kan man se, hvordan jeg så ud, da de lige havde klippet alt mit hår af. Det er tydeligt at se, hvor skaldet jeg rent faktisk var blevet foran. Det er her, at de har flyttet hårene hen, som jeg også viste i indlægget for et år siden.

tindinger

Her er mit hår et år efter, og det er ret tydeligt at se, at jeg har en linje hele vejen hen, hvor jeg tidligere var skaldet. De hår, som stikker helt alene frem foran linjen, er de hår, som jeg havde inden hårtransplantationen og som på sigt forsvinder.

Som man også kan se på billedet, er det ikke verdens tykkeste hår, som jeg har. Det skyldes som sagt hvordan min rigtige hårpragt ser ud.

Det positive er, at disse hår bliver ved med at være der, så jeg skal ikke tænke på, om jeg bliver mere tyndhåret der. Hvis jeg senere hen vælger at få endnu en hårtransplantation kan jeg vælge at flytte flere hår i samme region og derved få tykkere hår.

my hair after the transplant

På det her billedet kan du tydeligt se, hvordan der nærmest er tegnet en streg igennem mit hår. Der er stadigvæk masser af hår, som jeg kan vælge at fjerne fra siderne og i baghovedet, da jeg har virkelig tykt hår heromme.

Mit hår i nakken er faktisk ofte irriterende, da jeg hurtigt får en svenskerfrisure, når jeg ikke bliver klippet. Så det passer mig fint, hvis jeg får fjernet flere af de hår.

Hvad skal der ske i fremtiden?

Det er meget almindeligt, at de fleste får foretaget en ny hårtransplantation efter den første. Det skyldes, at mænd som er i samme båd som mig ofte bliver mere og mere tyndhåret med årene.

Jeg kan godt se, at jeg allerede er blevet mere tyndhåret på toppen end tidligere, og det stopper næppe der. Men jeg er virkelig glad for, at jeg fik foretaget en hårtransplantation, og jeg tror ikke, at det er den sidste, jeg får.

Det virker til, at det ville være oplagt at flytte 4.000 hår igen, da det ville give mig mere fylde og sørge for, at jeg ikke når at bliver skaldet på toppen af hovedet.

Hvis det er noget, som du er interesseret i, vil jeg anbefale, at du læser denne artikel om Calum Best (George Best søn), som har fået lavet tre hårtansplantationer, og han afviser ikke at få lavet en fjerde. Jeg må indrømme, at jeg ikke kan se den store forskel fra anden til tredje operation, men jeg formoder, at han er glad for resultatet, siden han har valgt at gøre det.

Personligt ville jeg nok være glad efter anden omgang, men det er muligt at ens forfængelighed tager over, når man er nået dertil. Jeg spørger altid Celia til råds, og ellers kan man altid spørge sin frisør eller måske endda en hårklinik. Det er blot værd at huske på, at de kun tjener penge, hvis du får foretaget en hårtransplantation.

Jeg er glad for, at jeg fik foretaget en hårtransplantation. Det kan anbefales.

Relateret indlæg

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Comments

 • SVAR

  Du er lækker! 😀 Flot hår, skat. Jeg synes virkelig, der er sket meget her de sidste 3 måneder med dit hår. Det er blevet meget tykkere! <3

  • SVAR

   Tak skat. Du er sød. Jeg giver dig ret. 😀

 • SVAR

  Hej

  Flot resultat :-).
  Du skriver, at du regner med at tabe yderligere hår i de kommende år, jeg formoder dermed at du ikke tager noget medicinsk imod hårtab. Er der en speciel grund til dette?

  • SVAR

   Hej Mathias

   Jeg bruger rogaine, da intet tyder på, at der er nogle bivirkninger. Men jeg bryder mig ikke om at tage piller, som har bivirkninger i 1% af tilfældene, pga. mit hår. Jeg vil hellere have flyttet nogle flere hår i stedet. Så der er ikke nogen anden grund, end jeg prøver kun at tage medicin, hvis jeg fejler noget alvorligt, og det går mig hår ikke rigtig ind under.