Hårtransplantation – “Så skaldet er du da heller ikke”

For tre uger siden fik jeg lavet en hårtransplantation, da jeg var blevet træt af, hvor skaldet jeg var blevet. Når jeg fortæller det til folk, bliver de overrasket, da de ikke synes, at jeg var så tyndhåret.

Det har nok snydt mange, at jeg havde langt hår, så det var svært at se, hvor tyndhåret jeg egentlig var blevet. Jeg spurgte tit min kæreste, om min frisure lignede, at jeg havde hentehår, da jeg var bange for, at jeg ikke selv kunne se det, og pludselig var en af de mænd, som ikke ville erkende, at deres hår var væk.

Derfor har min plan hele tiden været at klippe mig helt korthåret eller få en hårtransplantation. Jeg valgte en hårtransplantation i denne omgang, og jeg glæder mig allerede til at se, hvordan det kommer til at se ud, når mit hår bliver længere.

Mit hår fortsætter med at blive tyndt, så om 3-10 år skal jeg endnu engang beslutte mig for, om jeg skal være korthåret eller få foretaget en ny hårtransplantation. Men det må jeg tage til den tid. Lige nu glæder jeg mig til at se, hvordan mit hår kommer til at se ud, når det vokser ud igen.

Derfor valgte jeg FUE

Herhjemme kan man få en hårtransplantation med FUE eller FUT metoden. Jeg valgte FUE metoden, da den ikke giver et ar. Her plukkes hvert hår ud af donorområdet. Alle hår fra donorområdet bliver efter en pause flyttet op til behandlingsområdet (dvs. der hvor man er skaldet.)

FUT metoden er hurtigere, og vist også billigere, da man flytter alle hårene fra donorområdet af en omgang. Det efterlader et ar, der hvor man har flyttet hårene, men jeg har dog hørt, at flere af donorhårene skulle overleve at blive flyttet. Personligt ville jeg gerne have muligheden for at blive klippet korthåret, hvis jeg en dag har lyst til det, eller hvis jeg bliver nødt til det pga. manglende hår.

jeremy piven ar

Jeremy Piven med ar da han nok har benyttet FUT metoden. Han har ikke selv indrømmet, at han har foretaget en hårtransplation. I Hollywood får ingen lavet noget. 😀

Desuden er jeg også så optimistisk på fremtiden, at jeg er sikker på, at de opfinder noget smartere, og så er det dumt at rende rundt med et ar. På en Hollandsk hårklinik er de f.eks. begyndt at arbejde med en teknik, hvor helt op til 90% af håret fra donorområdet vokser ud igen. I dag forsvinder hårene fra donorområdet, da man tager hele håret ud, og flytter det.

Alle skaldede mænds bedste ven er fremtiden. I mens vi venter på fremtiden, kan vi da lige kigge nærmere på, hvordan mit hår så ud, og hvordan det ser ud efter hårtransplantationen.

Så tyndt var mit hår

hår forfra

Pga. længden på mit hår ser jeg ikke alt for skaldet ud, da de færreste ser én oppefra.

hår ovenfra

klippet

Billedet er taget lige inden, at jeg fik foretaget min hårtransplantation. Her kan man tydeligt se, hvor tyndhåret jeg var foran, da området her er helt bart. Lægen har tegnet der, hvor han sætter håret ind.

Mit hår efter hårtransplantationen

efter hårtransplatationen

Her kan man se, hvor håret er blevet flyttet hen af lægen. Området er rødt, da hårene er blevet flyttet fra donorområdet (bagpå) og til behandlingsområdet (der hvor jeg var mest skaldet.)

to uger efter

Mit hår er allerede begyndt at vokse. Det her billede er taget ca. to uger efter. Området er ikke længere rødt, og hårene sidder fast. Der går op til 12 måneder, før man kan se det endelige resultat, da flere af de nye hår falder ud de første 20 dage for derefter at vokse ud igen.

Jeg lover, at jeg nok skal smide nogle flere billede online, når mit hår er blevet længere.

Pris

Det er ikke billigt at få lavet hår, og meget tyder på, at jeg igen skal have lavet det om 3-10 år. Men det må jeg tage til den tid.

Man betaler ud fra hvor mange hår, der skal flyttes. Jeg fik flyttet 4.000 hår, hvilket er et ret højt antal. Mange vil kunne nøjes med halvdelen. Det kommer helt an på, hvor skaldet man er.

Det kostede 55.000 kr., og jeg fik det lavet hos Poseidon Klinikken. Man kan få en gratis konsultation, hvis man gerne vil høre om sine muligheder, og hvor meget det ca. kommer til at koste.

Relateret indlæg

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 Comments

 • SVAR

  Du kan standse/forsinke hårtabet ved at vaske håret med nizoral 2% 2-3x om ugen. Det hindrer at testosteron omdannes til dihydrotesteron i hovedbunden. Det gør det samme som Finasteride, men kun lokalt, så du får ingen af bivirkningerne.

  • SVAR

   Det må jeg lige tjekke ud. Bruger du det selv?

   • SVAR

    Det gør jeg og har gjort det i et års tid. Det var egentlig for ikke at blive tyndhåret, men med tiden er der kommet så mange nye hår, at jeg kunne konstatere, det allerede var ved at ske! Jeg bruger det 2-3x om ugen og supplerer med minoxidil (generic rogaine). Jeg er selv godt tilfreds med effekten i forhold til både pris og indsats. 🙂

    • SVAR

     Jeg bruger også rogaine, og det koster heldigvis ikke det store. Jeg har købt mit i USA, hvor det er langt billigere end i DK. Man kan også købe det på udenlandske webshops, hvor det også er langt billigere end herhjemme.

 • SVAR

  Det du skriver med at FUE ikke giver ar… Har du ikke små bitte ar/pigment-prikker fra donorområdet?

  • SVAR

   Hej Jens

   I dag flere år tror jeg ikke, du kan se det. Måske hvis du går tæt på, det er ikke noget, jeg har tænkt over. Billederne lige efter havde de lige fjernet hårene. Måske kan man ikkke se det fra donorområet, fordi de lettere kan blive skjuilt der, hvor man allerede har hår.

   Med ar tænkte jeg på det store, som man kan få, hvis man benytter den gammeldagsmetode. Men det er selvfølgelig hele tiden et område som forbedres, og jeg har ikke fulgt med siden, hvad der er sket på området.