Starten på et nyt venskab

Mange blev bange for, hvad jeg ville gøre, da de læste mit sidste indlæg, men sandheden er, at jeg ikke gør særlig meget andet end at arbejde og snakke med mennesker.

Samme dag skrev jeg også en kort besked på min mobil,  hvor jeg var bange for, at jeg også ville miste mit venskab med Celia. Kan læses her.

For stort set alle kom det som et chok, at Celia og jeg slog op, for vi har været sammen konstant i otte år.

Jeg vil gerne indrømme, at jeg stadigvæk bliver trist, når jeg tænker på mange af de ting, som jeg aldrig kommer til at dele med hende. Vi er ikke uvenner, for vi elsker stadivæk hinanden. Der var bare en masse grunde til, at det ikke var den form for kærlighed, som man bør have i et forhold. Det er ikke noget, som jeg kommer ind på i dette indlæg, her vil jeg fokusere på, hvorfor vi begge tror (ja håber), at vi forbliver venner.

Der er mange ting, som jeg kommer til at savne, og det er de ting, som til tider gør mig trist. Jeg kommer ikke altid til at være der, når hun holder fødselsdag. Næste gang hun starter på en ny serie, bliver det ikke med mig, at hun deler oplevelsen. Det er ikke mig, som vågner op ved siden af hende og kigger på hendes smukke sovende ansigt uden makeup. Celia har aldrig rigtig troet på, at jeg finder hende smuk om morgenen, men det gør jeg. Jeg ved godt, at vi ikke kan ligge og nusse hinanden mere. Jeg ved godt, at jeg ikke kommer til at se hende hver dag. Det føles mærkeligt at slå op efter otte år, for vi er virkelige enige om mange ting, og nogen af de ting er ikke noget, som jeg kommer til at dele med hende i vores venskab. Her tænker jeg f.eks. på børneopdragelse, hvor vi begge vil det samme.

Det er blot nogen af de ting, som forsvinder, når man går over til venskab.

Men grunden til, at jeg gerne vil være ven med hende, er, fordi jeg elsker at snakke med hende. Vi er gode til at forstå hinanden, og hun har fået mig til at tænke meget over mig selv. Jeg vil vove at påstå, at jeg gør det samme for hende, selvom det selvfølgelig ikke er noget, jeg skal afgøre.

Forretningsforhold

I første omgang bliver vi også ved med at lave forretninger sammen, for vi vil gerne de samme ting. Jeg kan ikke sige, at vi fortsætter sådan, men lige nu føles det rigtigt. Jeg har altid misundt forretningsforhold mellem to personer, som bare fungerer sammen. Det er det, som jeg føler, at jeg har med Celia.

Vores forhold stod dog i vejen for, at vi var særlig produktive, og jeg føler allerede, at jeg har lavet mere den sidste måned end det sidste år. Det er grunden til, at jeg tror på, at vi kan supplere hinanden godt, for vi har ikke de samme styrker og svagheder.

Men det vil være godt for os ikke hele tiden at sidde sammen, for så ender vi bare med at snakke. Jeg kan godt se nu, at vi skulle have været mere væk fra hinanden, så vi havde fået mulighed for at savne hinanden. Plus vi havde fået mulighed for at arbejde bedre, da det kræver en vis form for isolation, hvis man gerne vil arbejde. Nu prøver vi i stedet kun at holde forretningsmøder og helst ude, så vi ikke ender med, at det tager for lang tid. Så må vi i stedet mødes og snakke om venskabsting på andre tidspunkter.

Det er ikke kun vores nuværende projekter, at vi deler sammen. Vi snakker allerede om at lave nogle helt anderledes ting, som er noget, som vi på et tidspunkt kommer til at fokusere på, når vores webshop kører. For ja, jeg ved godt, at vi ikke kan lave 100 ting ad gangen. Så sker der ingenting med noget af det, så det er bedre at fokusere på en ting og gøre det godt.

I første omgang har vi valgt at opdele det, så Celia kommer til at have meget fokus på vores webshop, og jeg skaffer penge ind til firmaet. For det er stadigvæk igennem firmaet, at vi begge to skal have vores løn, så vi har råd til at leve. Plus der skal også penge ind i firmaet for webshoppens skyld. Derfor er det vigtigt, og jeg har det fint med dette ansvar, for jeg ved, at hvis Celia kan lave noget, som hun elsker, så er hun utrolig dygtig til at arbejde. Jeg forstår, hvordan hun virker, og jeg prøver altid at få det bedste frem i hende.

Selvfølgelig tænker jeg også på mig selv i denne proces, men mit fokus er at tjene penge til vores forretning, og det er den bedste metode for forretningen. Derfor vil jeg gerne beholde vores forretningsforhold.

Venskab sammen

Det er klart, at vi godt kunne have et forretningsforhold uden at have et decideret venskab. Selvfølgelig ville vi stadigvæk snakke, men vi behøvede ikke gide hinanden mere end det. I øjeblikket tyder det meste på, at vi gerne vil mere end det, for vi går begge op i, at den anden person er lykkelig.

For mig har det været svært at anerkende, at der er mange ting ved Celias lykke, som jeg ikke skal blande mig i. Hun skal have lov at opleve livet selv, og det samme skal jeg. Det er ikke min pligt som ven at gøre Celia lykkelig. Jeg skal blot være der for hende, og vi kan altid snakke om de problemer og den glæde, som vi begge kommer til at opleve i livet. Jeg kommer aldrig til at dømme hendes valg, for jeg forstår godt, at mennesker er kompliceret, og vi gør de ting, som vi selv finder rigtige. Det betyder ikke, at vi skal acceptere, når den anden gør dumme ting, men hvis vi starter med at dømme den anden, så er det ofte svært at komme videre i samtalen.

Det er især her, at jeg godt kan mærke, at et venskab er meget anderledes end et forhold. For mig er det helt klart en proces, for jeg  vil altid elske hende mere end mine andre venner. Men jeg har ikke lyst til at undvære hende helt, fordi jeg kan også få glæde af hende til at gøre mig til et bedre menneske. I et venskab skal begge parter få noget ud af det, ellers stopper man med at være venner i længden.

Jeg har oplevet mange, som gerne vil have, at jeg tager stilling til, om vi skal forblive venner, men det gider og kan jeg ikke. Jeg gør det, som føles rigtigt lige nu, og hvis det ændrer sig, så bliver det sådan. I mit kærlighedsforhold til Celia havde jeg aldrig troet, at det skulle slutte, og jeg troede, at vi skulle have børn sammen, når vi var klar til det. På samme måde kan jeg ikke forholde mig til, at vi ikke skulle være venner. For det er det,  som jeg gerne vil lige nu. Jeg er på samme måde med alle mine andre venner.

Så længe et venskab føles rigtigt, så bliver jeg ved med det, og jeg regner med, at det samme er tilfældet for Celia. Jeg kommer ikke til at være sammen med en kvinde, som ikke kan acceptere mit venskab til min eks. Hvis vi stopper med at være venner, så skal det være, fordi det ikke føles rigtigt, og man langsomt bare glider fra hinanden. Det kan jeg ikke sidde og spekulere på nu, så hvis du har en holdning til det, så kan du ligeså godt holde den til dig selv.

Jeg føler altid, at jeg slutter hvert indlæg med at føle, at jeg burde skrive mere. Men jeg tror, at det her forklarer lidt om, hvorfor vi i øjeblikket er venner. Det er muligt, at du kan læse mere ind i indlægget, og det er også muligt, at jeg en dag giver dig ret, når jeg har fået det hele mere på afstand.

Relateret indlæg

Smid en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *